Minglabar Myanmar – Fundament for Forandring

Med mere end 120 frivillige er fairbar et samlingspunkt for folk, der ønsker at gøre en forskel – ikke kun I Danmark, men også I udlandet. Siden fairbar for første gang åbnede dørene og bød de første gæster på en af de mange specialøl, har vi været engageret i at hjælpe hvor vi kunne. Vores første projekt Radiance var en stor success, med en støtte der sneg sig op over 350.000 kr.! Det er vi ret stolte af! Nu er tiden kommet for at byde vores næste støtteprojekt velkommen: ”Minglabar Myanmar – fundament for forandring”.

Som gæst på fairbar hjælper du frivillige i Myanmar – uanset hvad du lader dig friste af i baren. Tak for det!

IMG_7513

Sammen med partnere i Danmark og Myanmar arbejder projektet intensivt for at skabe et fundament for unge i Myanmar, så de aktivt kan være med til at forandre og udvikle deres land.

Danmark

I Danmark køres der en oplysningskampagne, der har til sinde at lære danskerne om de frivilliges vilkår og muligheder i Myanmar. Det gøre igennem oplevelser med lege, aktiviteter kurser og oplæg af forskellig art. I forbindelse med dette er der trykt et aktivitetshæfter som benyttes i kredse, klubber og skoler til at formidle projektet i Myanmar. Desuden har projektet lagt geochaches ud i hele Danmark, så projektet også kan mødes ude i naturen.

En vigtig del af kampagnen i Danmark er ligeledes at indsamle penge til de frivillige i Myanmar, så de har mulighed for at opkvalificere deres kompetencer til at drive forretning, lave events for børn og unge, undervise i bl.a. lederskab, sundhed, dialog, medborgerskab, mm. Projektet tager ud til arrangementer i FDF og KFUM & KFUK, så er vi også partnere med Danmission og samarbejder med Silkeborg Højskole.

Derudover arrangeres der udvekslingsrejser til Myanmar flere gange årligt, hvor der er mulighed for at formidle erfaringer og kompetencer videre og samtidig lære om de frivilliges erfaring med samfundsopbygning, smage eksotiske retter, lære elegante danse, en æstetik i højeste klasse og et land med en stor historie.

 

 

Myanmar

I Myanmar samarbejder projektet med tre organisationer – YMCA, YWCA og Shalom Foundation.Det er tre organisationer, som på hver deres måde arbejder på at gøre samfundet til et bedre sted for alle. Det før de bl.a. gennem frivillige unge, som arbejder med samfundsudvikling i landsbyer, byggeprojekter, undervisning og pleje på børnehjem og ældrecentre m.m.

Sammen med disse organisationer, deler Minglabar Myanmar projektet ud af dets erfaring inden for planlægning af events, ledertræning, musikformidling, fundraising, evaluering, motivation, dialog m.m. Derudover arrangeres der udvekslingsrejser til Myanmar flere gange årligt, hvor der er mulighed for at formidle erfaringer og kompetencer videre og samtidig lære om de frivilliges erfaring med samfundsopbygning, smage eksotiske retter, lære elegante danse, en æstetik i højeste klasse og et land med en stor historie.

Sådan kan du støtte

Ud over at mødes på baren og nyde godt af vores brede udvalg af lækkerier, har du også mulighed for at støtte projektet på anden vis. For mere information se www.minglabarmyanmar.dk.

Mobilepay        SMS

 

Minglabar? Hvad? Hvor?

Det sydøstiske land grænser op tl Bangladesh, Indien, Kina, Laos og Thailand og har ca. 55 millioner indbyggere. Ca. 90% af befolkningen er buddhister, mens der både er 3-4% kristne og muslimer.

Myanmar var britisk koloni fra 1886-1948, hvor de, som et af de eneste lande i verden, forhandlede sig til selvstædnighed på fredelig vis. Myanmar var på daværende tidspunkt et af de rigeste lande i Asien. I 1962 blev regeringen kuppet af militæret og Myanmar blev kastet ud i økonomisk, socialt og politisk forfald. I dag er Myanmar et af de fattigste lande i verden.